• sv
  • sv
  • sv

Finbygrändin maatalousmuseo, sisäänpääsy

Osoite: Prästkullavägen 944, 10600 Ekenäs Näytä kartta

Osoite: Prästkullavägen 944, 10600 Ekenäs

Finbygrändin maatalousmuseo on vierailukohde sekä aikuisille että lapsille. Täällä voit tutustua hevostyövälineisiin, puimureihin, traktoreihin laitteineen, työkaluihin sekä esinerikkaaseen kotitalousosastoon.

Museon esinekokoelma kertoo maatalouden koneellistumisesta 1900-luvun alusta vuoteen 1980. Maatalouskoneiden joukossa voi ihailla Suomen luultavasti ensimmäistä itsekulkevaa säiliöleikkuupuimuria, Bolinder Munktel vuodelta 1954, ja Fiskarsin kyntöauraa, jolla voitettiin kyntämisen maailmanmestaruus vuonna 1974 Helsingin Viikissä. Lisäksi voit tutustua pajaan 1930-luvulta.

Monipuoliselta kotitalousosastolta löydät esineitä, joita on käytetty kodeissa entisinä aikoina. Kokoelmaan kuuluu astioita, keittiövälineitä, sähkölaitteita, maatalouskirjallisuutta, vähän leikkikaluja sekä kalastus-ja metsästysvälineitä.

ARABIAN kahvikuppinäyttely, sisältäen yli 100 erilaisia kahvikuppimalleja, sekä maamme seteli- ja kolikkonäyttely jatkuvat vielä tänä vuonna.

Koneet ovat kylmissä tiloissa.
Lämmitetty kotitalousosasto voi myös toimia kokoustilana, max 15 henkilöä.

AUKI
Sunnuntait 17.6, 15.7, 12.8, 9.9 klo. 13-17
Sekä ympäri vuoden ryhmille tämän varausjärjestelmän kautta tai sopimuksen mukaan.

SISÄÄNPÄÄSYMAKSU
Aikuinen: 5 €, lapset alle 12 v.: 0 €

Aukiolopäivien ulkopuolella:
Aikuisryhmä 1-8 henk.: 40 €/ryhmä
Aikuisryhmä 9 henk. tai enemmän: 5 €/henk.


Lisätietoja antaa Filip Karlsson, puh. 040 0991507 tai sähköposti erikas.gard@hotmail.com.
Voit myös tutustua museon kotisivuun www.maatalousmuseofinbygrand.fi

Näytä lisää

Tästä tehtävästä

Lähellä olevia majoituksia

Pensionaatti

Sjömansro

Etäisyys: 10,2 km
Sjömansro sijaitsee meren äärellä, luonnonkauniissa Lappohjan kylässä, Hangon ja Tammisaaren puolessa välissä. Sjömansrossa on asunto 7 hengelle ja 7 kpl 2hh, joissa on keittiö, wc ja suihku, wifi.
Hotelli

Viking Motel

Etäisyys: 22,2 km
Viikinkityyliin rakennettu motelli jossa 30 vuodepaikkaa ja lisäksi kaksi neljän hengen mökkiä. WC- ja suihkutilat yhteiskäytössä. Motellissa on hieno 20 henkilön sauna, joka on vuokrattavissa erikseen.
Bed & Breakfast

Villa Solgården

Etäisyys: 23,2 km
Villa Solgården sijaitsee kauniissa ja rauhallisessa Kylpyläpuistossa noin 200 m Plagenin uimarannalta, tenniskentiltä ja Hangon Casinolta. Uudistetussa villassa pääset aistimaan aitoa Hangon tunnelmaa ja villamajoituksen henkeä. Villa Solgården on avoinna toukokuusta syyskuuhun.