• sv
  • sv
  • sv

Opastettu kiertokävely: Saksalaisten kauttakulkuleiri

Osoite: Tulliniemen parkkipaikka, 10960 Hanko Näytä kartta

Osoite: Tulliniemen parkkipaikka, 10960 Hanko

Jatkosodan aikana 1942–1944 Saksalla oli Hangon Tulliniemellä 130 parakin leiri, jonka kautta Saksa hoiti sotilaidensa lomakuljetukset Pohjois-Suomen rintamien ja Saksan välillä. Leiri oli tarkoitettu noin 3000 sotilaalle.

Täällä sotilaat viettivät yhden yön, kävivät täisaunassa ja lääkärintarkastuksessa ja saivat puhtaat univormut. Leirissä oli sairaala ja suuri sotilaskoti, joita hoitivat Saksan Punaisen Ristin sairaanhoitajat. Muutamia ränsistyneitä parakkeja on vielä jäljellä ja leiriin voi tutustua vain oppaan johdolla.

Hinta: 10 euroa, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi
Lähtö: Tulliniemen parkkipaikka
Opastus on kaksikielinen (suomi ja ruotsi)
Opas: Tarja Kvarnström puh. 040 701 7459

Näytä lisää

Tästä tehtävästä

  • Puhelinnumero
    358 2203411

Lähellä olevia majoituksia

Hotelli

Viking Motel

Etäisyys: 3,9 km
Viikinkityyliin rakennettu motelli jossa 30 vuodepaikkaa ja lisäksi kaksi neljän hengen mökkiä. WC- ja suihkutilat yhteiskäytössä. Motellissa on hieno 20 henkilön sauna, joka on vuokrattavissa erikseen.
Bed & Breakfast

Villa Solgården

Etäisyys: 3,1 km
Villa Solgården sijaitsee kauniissa ja rauhallisessa Kylpyläpuistossa noin 200 m Plagenin uimarannalta, tenniskentiltä ja Hangon Casinolta. Uudistetussa villassa pääset aistimaan aitoa Hangon tunnelmaa ja villamajoituksen henkeä. Villa Solgården on avoinna toukokuusta syyskuuhun.
Hotelli

FolkiaCenter

Etäisyys: 1,8 km
Kodikas majatalo Hangon keskustassa